Zuid-Korea gaat vanaf 2021 privacy coins verbieden


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / jeroen@decntre.com

Japan en Zuid-Korea delen samen een moeilijke geschiedenis. Hoewel ze allebei bondgenoten zijn van de Verenigde Staten en een front vormen tegen China, zien de Zuid-Koreanen zichzelf als een echte democratische supermacht, terwijl Japan nog steeds wordt beschouwd als een koloniaal rijk uit het verleden.

Vanwege de vele schandalen die de twee regeringen in het verleden hebben meegemaakt, komt het zelden voor dat ze het ergens over eens zijn. Deze week besloot Zuid-Korea echter iets te kopiëren wat Japan twee jaar geleden al had gedaan, namelijk het instellen van een verbod op privacy munten. Door de nieuwe cryptowet in Nederland is het ook niet meer mogelijk om privacy munten te kopen of verkopen bij een Nederlandse broker.

Eerder besloot Zuid-Korea om 20% belasting te heffen op cryptowinsten.

Ja, de crypto regulering gaat door in Zuid-Korea. Terwijl de centrale bank van Seoul de oprichting van een CBDC (digitale valuta van de centrale bank) versnelt, besloot de Zuid-Koreaanse regering mee te werken. Ze hebben zojuist een verbod aangekondigd op de handel in anonieme cryptocurrencies.

Advertentie.

Geen Monero meer (XMR)

Ondanks dat de legalisatie van cryptocurrency vanaf maart 2020 in de wet is vastgelegd, heeft de Zuid-Koreaanse regering besloten dat het anonieme handel in cryptocurrency met ingang van 21 maart 2021 wordt verboden, volgens een artikel van CPO Magazine. Vanaf dat moment is het dus niet meer mogelijk om in cryptocurrencies te handelen, zoals Monero, Zcash en DASH.

De stap komt tijdens de aanscherping van de regelgeving rond cryptocurrencies en waarschuwingen van investeerders dat verschillende grote cryptomunten in de komende jaren last kan krijgen van regulatie naarmate de wereldwijde acceptatie van crypto groeit.