VeChain, Mastercard en Alipay helpen om $76 miljard handel tussen Australië en China te volgen

Last Updated on 5 mei 2020 by CryptoTips.eu


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / jeroen@decntre.com

Blockchain-bedrijf VeChain sluit zich aan bij de belangrijke financiële spelers Mastercard en Alipay als de groep van bedrijven die deel uitmaken van de nieuwe Asia Pacific Provenance Council. Het nieuwe consortium heeft al miljoenen dollars verkregen aan funding om een ​​supply chain-volgsysteem in de regio te ontwikkelen voor een steeds groter wordende handel tussen de verschillende landen.

De pilotprogramma’s omvatten het volgen en authenticeren van producten zoals eten en drinken, allemaal met behulp van blockchain-oplossingen. De hoofdprijs die alle bedrijven natuurlijk willen winnen, is te worden geaccepteerd om de export van $ 76 miljard aan goederen van Australië naar China te volgen.

Terwijl Mastercard verantwoordelijk is voor handelsfinanciering buiten China en Alipay voor Australische goederen die naar China gaan, zal het VeChain (of het Provenance-systeem van Mastercard) zijn dat de producten op de openbare blockchain zal volgen.

CEO van VeChain, Sunny Lu, merkte op:

De implementatie van blockchain-technologie draagt ​​zeker bij tot het bufferen van de onmiddellijke economische gevolgen van de pandemie voor ondernemingen, en zal de productiviteit helpen verbeteren door meer middelen en groeikansen te ontketenen.

Advertentie.

Spanningen tussen Australië en China

Alleen al in 2019 bereikte het aandeel van Australië in de waarde van de export naar China een record van 38%, groter dan enig ander land.

De afgelopen weken zijn er echter spanningen geweest tussen de twee naties, aangezien de Australische oproep voor een internationaal onderzoek naar de corona-pandemie de betrekkingen met China onder druk blijft zetten.

De Australische minister van Buitenlandse Zaken dringt er zelfs bij Peking op aan de ‘economische druk’ niet op te voeren.

China ziet een dergelijk onderzoek natuurlijk niet zitten. De Chinese ambassadeur in Australië waarschuwde in een interview dat Chinese consumenten kunnen besluiten om Australische producten en universiteiten om deze reden te boycotten.