Econoom Nouriel Roubini nog steeds zeer kritisch over de toekomst van Bitcoin

Last Updated on 23 maart 2021 by CryptoTips.eu


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / jeroen@decntre.com

Er waren gisteren een paar positieve krantenkoppen voor crypto. Zowel de Bank of New York Mellon (de oudste bank van Amerika) als Mastercard hebben hun intrede gedaan in de cryptomarkt, de krantenkoppen werden meer dan goed genoeg gedekt door cryptomedia.

Het wachten is totdat Apple of een andere techgigant instapt en een deel van zijn slapende geldreserve in Bitcoin investeert, net zoals Tesla eerder deze week deed.

Advertentie.

Spreekgeld

Het verhaal dat me opviel, stond op de redactionele pagina’s van de Financial Times, en was geschreven door professor Nouriel Roubini van de universiteit van New York, getiteld Bitcoin is not a hedge against tail risk. Het was een verwachte artikel, zoals ik had voorspeld toen ik eerder deze week schreef over EBC-president Christine Lagarde.

De machthebbers betalen spreekgeld aan Janet Yellen bij de US Treasury en het was slechts een kwestie van tijd voordat Nobelprijswinnaar Paul Krugman haar volgt.

Roubini was natuurlijk gemakkelijker te voorspellen. De bekende econoom is al heel lang een Bitcoin basher en is vooral zeer kritisch over Tether, waarvan hij zegt dat het een regelrechte fraude is. Later herhaalde hij zijn punten ook in een video.

In het hoofdartikel van FT maakt hij de klassieke argumenten over het feit dat Bitcoin wordt gemined door autocratieën, wat volgens hem een ​​beveiligingsnachtmerrie is. In de woorden van meneer Roubini:

Oligopolistische miners controleren hebben de meeste Bitcoin mining in handen. Velen zijn buiten het bereik van westerse wetshandhavers in plaatsen als China, Rusland en Wit-Rusland, waardoor een nachtmerrie voor de nationale veiligheid ontstaat.

Door de laatste alinea komt eindelijk aan bij zijn grande finale, de verdediging van klassieke financiën. Volgens de hoogleraar economie ondermijnen al zijn eerdere argumenten:

Crypto beweert dat de financiën zal decentraliseren, bankdiensten zal verlenen aan de unbanked of de armen rijk zal maken. Blockchain beweert goedkope geldoverdrachten naar vluchtelingen mogelijk te maken, maar crypto biedt veel meer dekking voor belastingontduikers, criminelen, terroristen en mensenhandelaren.

Crypto geld dat aan criminaliteit is gekoppeld is minder dan 1% van de totale waarde van crypto. In de klassieke financiële wereld is het aantal schandalen waarbij rijke mensen hun rekeningen verbergen voor de belastingdienst (Panama, de Kaaimaneilanden) of waar banken criminelen en drugsbendes adviseren om hun rijkdom te investeren daarentegen zeer groot.

Hoewel de heer Roubini zijn punten op een goede en leesbare manier uiteenzet, moet ik toegeven dat ik hier enige vorm van originaliteit verwachtte. De zoekfunctie van de New York Times toont wel een aantal nieuwe artikelen van de heer Krugman, maar hij bashed vooral Republikeinen omdat ze het niet eens waren met het stimuleringsplan van president Joe Biden.

Laten we eens kijken hoe hij het binnen een paar weken aanpakt, want je kan er zeker van zijn dat hij het zal doen.

Klassieke financiën zouden er goed aan doen om iemand te zoeken die jonger en origineler is om hun standpunt te verdedigen tegen de opkomende wereld van crypto, want als dit het beste is dat ze hebben, dan heeft Bitcoin nog veel meer groei en adoptie over.

hello.artmagination.com / Depositphotos.com