NFT’s nu ook in de media en kan bij de adoptie van crypto helpen

Last Updated on 12 maart 2021 by CryptoTips.eu


Jeroen Kok

Jeroen is een vaste copywriter op Cryptotips.eu en behandelt alle recente gebeurtenissen in de crypto markt. Denk hierbij aan interessante nieuwsupdates, maar zeker ook aan koers- en prijsanalyses. Zijn passie voor cryptocurrency ontwikkelde hij in 2017 tijdens de bullrun. Sindsdien heeft hij enorm veel geleerd. De combinatie cryptocurrency en creatief schrijven is voor Jeroen op het lijf geschreven. En een uitstekende manier om zijn kennis te delen aan een groot publiek. Vind mij op LinkedIn / jeroen@decntre.com

It’s times like this time and time again.

De oude Foo Fighter lyrics zijn toepasselijk wanneer de cryptogeschiedenis zich herhaalt.

Waar we een paar weken geleden al overtuigd waren dat NFT’s (Non Fungible Tokens) klaar waren om een ​​top te bereiken en te imploderen, net zoals DeFi dat in de zomer van 2020 had gedaan, hebben ze ons ongelijk bewezen en hebben ze inmiddels de wereldmedia overgenomen.

Veel mensen die nog nooit van blockchain, Ether of Bitcoin hebben gehoord (is dat laatste nog mogelijk) maakte er kennis mee. Gisteren hadden zowel de Wall Street Journal als BBC News namelijk NFT’s op hun voorpagina’s.

YouTube video

Een non-fungible token verwijst naar een cryptografische token, dat 100% uniek is en er dus maar 1 van bestaat. Geen enkele token is exact hetzelfde en dit staat geregistreerd op de blockchain.

Zo kan het gemakkelijk worden gebruikt om een ​​digitale kunstenaar een kunstwerk te laten verkopen en het originele werk op de blockchain van Ethereum op te slaan.

En verkocht de maker van Nyan Cat onlangs zijn originele werk (dat al miljoenen keren op internet is gedeeld) voor $600.000.

Advertentie.

Beeple

In wezen zou je een NFT kunnen zien als een echtheidscertificaat dat bewijst dat de Mona Lisa die in het Louvre hangt de echte is, en dat de poster die je in je studentenhuis hebt, slechts een poster is.

Dankzij digitale gegevens zoals de verkoopdatum, het betaalde bedrag en de timestamp die allemaal geregistreerd zijn, kan de blockchain herkennen en opslaan dat je het kunstwerk hebt betaald en dat het origineel van jou is. Het geeft je ook het recht om het weer verder te verkopen.

De methode is een zegen voor digitale artiesten die hun werken vroeger gekopieerd zagen worden. Maar houd wel in je achterhoofd dat een JPEG of een BMP nog steeds gemakkelijk gekopieerd kan worden door op printscreen te drukken of het bestand rechtstreeks van het internet op te slaan.

Dankzij de verkoop van de eerste 5000 werken voor maar liefst $ 69 miljoen van de Amerikaanse digitale kunstenaar Beeple bij Christie’s in Londen, halen NFT’s nu de krantenkoppen over de hele wereld. Daarmee moet elk klassiek stuk media, of ze het nu leuk vinden of niet, uitleggen wat NFT, blockchain, Ether en Bitcoin is.

Wanneer crypto zelf geen manier kan vinden om zijn boodschap te verspreiden, lijkt het erop dat klassieke media ons nu een handje helpt.

Zoals we al zeiden: It’s times like this time and time again.