Beeple, de rijkste NFT artiest, denkt dat groot gedeelte NFT hype naar 0 gaat
Last Updated on 28 maart 2021 by CryptoTips.eu
Een van mijn favoriete podcasts om naar te luisteren terwijl ik ’s avonds kook, is Sway van de New York Times. Lang, gedetailleerd en gefocust op een onderwerp dat in het wereldnieuws is.
De interviewer Kara Swisher is geen onbekende in het leren van nieuwe dingen. Een paar weken geleden sprak Sacha Baron Cohen over de Silicon Six, deze week was Mike Winkelmann aanwezig, beter bekend als Beeple.
Hij groeide tot de derde grootste levende kunstenaars ter wereld, nadat hij zijn werk als een NFT voor $69 miljoen was verkocht. Hij staat nu net achter Jeff Koons en David Hockney.
- 🎁 Claim gratis €10 aan crypto bij Bitvavo (vrij te besteden)
- 🎁 Gratis tot 40 USDT bij Bybit (vrij te besteden)
Irrationele bubbel
Zoals bij de meeste mensen wel bekend is, heerst er een NFT hype of een NFT bubbel. Nu geeft zelfs Beeple nu toe dat het verkeerd af kan lopen als mensen het te serieus nemen.
Online bieden voor zijn digitale collage getiteld Everydays begon bij $100. Veilinghuis Christie had de biedoorlog die zou volgen niet verwacht, maar het gebeurde wel. Uiteindelijk werd het verkocht voor $69,3 miljoen.
as a longtime superfan of @karaswisher this was truly a surreal honor to be able to chat with her!!! 🙏🙏🙏 https://t.co/6ZxswW6LPW
— beeple (@beeple) March 23, 2021
Gevraagd door de presentator of het allemaal een piramidespel zou kunnen zijn waar zoveel media voor waarschuwen, antwoordde Beeple:
Dit is voor mensen die risico’s willen nemen, omdat veel van dit spul absoluut naar nul zal gaan.
ELONGATE pic.twitter.com/bKWvU1svuL
— beeple (@beeple) March 26, 2021
Swisher ging op dit punt door en wilde weten of hij geloofde dat hij ooit weer een stuk voor $69 miljoen zal verkopen. Beeple verklaarde:
Als je alleen maar historisch naar kunst kijkt, doen blue chip zaken het redelijk goed in de tijd. Maar het meeste gaat naar nul. Dat is gewoon hoe het is. En ik geloof dat NFT’s niet anders zullen zijn. En ik geloof dat het absoluut in een irrationele bubbel zit.