Nano kopen (XRB) Waar kun je veilig XRB kopen?
Cryptomunten zijn momenteel razend populair. Iedereen kent wel iemand die een klein of groot bedrag geïnvesteerd heeft in coins. Natuurlijk heb je Bitcoin, de munt met de hoogste market cap (waarde van alle coins samen). Maar er zijn nog veel meer andere coins op de markt. Zo is Ethereum ook een grote naam in deze branche. Achter elke coin zit een heel team die de munt vaak ontworpen heeft met een hele filosofie en gedachtegang erachter. Een van deze coins is Nano (XRB), bedoelt om betalingen snel en goedkoop te kunnen versturen met een geavanceerde blockchain.
Waar kan ik online Nano kopen?
Nano kopen met iDEAL is op dit moment nog niet mogelijk bij een Europese broker. Gezien de populariteit van deze munt zal het niet lang duren voordat een broker deze zal aanbieden. Tot die tijd kun je ervoor kiezen om XRB te kopen bij een exchange. Bekijk onderstaande lijst met betrouwbare leveranciers.
🏆 Marktleider Nederland
1,7+ miljoen klanten
1. Bitvavo
🎁 Tijdelijk 10 euro gratis crypto
+ € 10.000 gratis verhandelen.
🔥 Zeer lage trading kosten.
55+ miljoen klanten.
2. Bybit
🎁 Tijdelijk 40 euro gratis crypto, tot $30k stortingsbonus en 10% korting op fees.
🔥 Laagste fees in NL en BE.
Web3 wallet.
3. OKX
Bron: TradingView.com
🎁 Claim tijdelijk tot €270 aan Bitcoin bonus (meer informatie) en 20% korting op alle fees.
Het kopen van cryptocurrency op een exchange lijkt in het eerste opzicht een ingewikkeld karwei, maar het kan vele voordelen bieden als je het eenmaal onder de knie hebt. Het is namelijk stukken goedkoper als je cryptomunten op een exchange aanschaft, aangezien je slechts 0.5% fee betaalt. Daarnaast kun je de basis coin (Bitcoin of Ethereum) eenvoudig kopen met iDEAL of Bancontact. Zodra een Nederlandse broker XRB aanbiedt zullen wij deze pagina bijwerken.
Er wordt aangeraden om goed onderzoek te doen of een bedrijf wel of niet betrouwbaar is. Bekijk voor meer informatie onze reviews van verschillende brokers en exchanges. Alle bovenstaande bedrijven zijn populaire namen binnen de cryptowereld.
Snelle navigatie:
Waar kan ik online Nano kopen?
Hoe XRB kopen bij Binance? Stap voor stap handleiding
Wat is Nano (XRB)?
Wie zit er achter Nano?
Rebrand Raiblocks naar Nano
Nano (XRB) wallet
Hoe XRB kopen bij Binance? Stap voor stap handleiding
Hieronder staat een globale stappenplan, mocht je meer uitleg nodig hebben bekijk dan de Hoe werkt Binance handleiding.
- Maak een account aan op de officiële Binance.com website
- Log in en ga rechtsboven naar Funds en klik op Deposits
- Maak Bitcoin of Ethereum over naar je Binance wallet. Dit koop je eenvoudig met iDEAL of Bancontact.
- Ga linksboven in het Binance portaal naar Exchange en klik vervolgens op Basic
- Zoek rechts in het zoekveld op Nano. Als je Ethereum hebt overgemaakt klik dan eerst op ETH in het geel.
- Aan de onderkant van de pagina zie je Buy Nano staan
- Klik op Market om de huidige marktprijs te selecteren en vul bij Amount in hoeveel XRB je wilt kopen
- Klik op Buy Nano om je aankoop af te ronden
- Bekijk de volledig handleiding hier: Hoe werkt Binance?
Mocht je er niet helemaal uit komen of als je nog vragen hebt neem dan contact met ons op. Wij proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
Wat is Nano?
Nano is gelanceerd in 2015 door Colin LeMahieu. Toen nog werd het verspreidt onder de naam RaiBlocks, tegenwoordig heet het Nano. Nano is een laagdrempelig betalingsplatform wat snel is en minimale kosten en werk met zich meebrengt. Dit maakt dat Nano ideaal is voor onderlinge betalingen tussen bedrijven, collega’s, vrienden, familie, noem maar op.
Nano werkt met een blockchain. Blockchain is een technologie die werkt met ketens gemaakt van data-elementen. Deze data-elementen zijn de blocks en worden in volgorde aan elkaar gekoppeld. Hierdoor is het systeem gemakkelijk te controleren. Een blockchain is een gedistribueerde database, oftewel meerdere nodes (partijen) hebben een kopie en kunnen de keten bijhouden en controleren.
De blockchain waar Nano mee werkt heeft een iets andere vorm genaamd block-lattice architecture. In plaats van dat er een algemene plek is waar de blockchain van Nano wordt verzameld en door nodes worden bewerkt en gecontroleerd, heeft elke gebruiker een eigen individuele blockchain. Deze blockchains kunnen worden geüpdatet asynchroon van de rest van het netwerk. Normaal gesproken moet een transactie eerst worden goedgekeurd door een node, maar dat hoeft nu niet. Bij Nano kunnen transacties dus in an instant worden gedaan, dat lukt bij Bitcoin bijvoorbeeld niet dus Nano heeft daar een grote voorsprong in.
Voordelen van Nano zijn onder andere dat transacties direct kunnen worden gemaakt zonder enige transactiekosten. Dit spreekt natuurlijk veel mensen aan en wereldwijd zijn er al zo’n 4 miljoen transacties gedaan met Nano en het project blijft groeien.
Wie zit er achter Nano?
Zoals net ook al genoemd is Nano opgericht door Colin LeMahieu. Colin is al zo’n 10 jaar software developer en is begonnen met het uitwerken van zijn ideeën van RaiBlocks in 2014. Dit is uiteindelijk uitgegroeid tot Nano. In 2017 koos Colin ervoor om zich fulltime te richten op Nano en hij leidt en volgt natuurlijk nauw de ontwikkelingen van Nano. Naast cryptomunten interesseert Colin zich ook in ruimte technologie, natuurkunde en milieukunde.
Naast Colin zijn er nog 10 andere mensen werkzaam bij Nano. Denk aan een aantal developers, iemand die zich bezighoudt met wetgeving, communicatie, marketing en design. Al met al een divers team.
Rebrand Raiblocks naar Nano
Zoals eerder gezegd was Nano eerder bekend onder de naam RaiBlocks. Het team van LeMahieu is begin november bij elkaar gaan zitten om de toekomst van RaiBlocks te bespreken. Eén van de discussiepunten was de naam, die veelal verwarring schepte. Met name de uitspraak ervan was niet duidelijk genoeg volgens de community. Op basis van deze punten heeft het team besloten om een rebrand in gang te zetten. Dit houdt in dat de coin een nieuwe naam en look-and-feel krijgt. Het logo moet een aantal nodes voorstellen die op het netwerk de letter N vormen. Over het algemeen gaat een rebrand vaak gepaard met een stijging van de prijs en kan het gezien worden als een publiciteitsstunt. De rebrand was volledig rond op 31-01-2018, maar een extreme prijsstijging bleef uit. Dit had vooral te maken met de jaarlijkse cryptocurrency crash die in januari zijn intrede doet. De afkorting is gelijk gebleven aan XRB.
Nano (XRB)
Nano hoort natuurlijk niet thuis op de cryptomarkt zonder coin die erbij hoort. De bijbehorende coin van Nano heet XRB. XRB is dus wat je uiteindelijk gebruikt om de snelle en veilige transacties uit te voeren. Deze transacties zijn altijd gratis, tenzij je XRB wil uitwisselen op een uitwisselingswebsite, dan wordt er vaak gevraagd om 1 XRB te betalen.
Uiteindelijk is het doel van Nano dat XRB wereldwijd wordt geaccepteerd als geldig betaalmiddel. Mocht het ooit zover komen, dan zijn er 3 voordelen aan XRB.
Vrijwel directe transacties
Bij het uitwisselen van XRB is een transactie binnen een seconde al verwerkt. Bij de meeste cryptocoins moet je op z’n minst 10 seconden wachten voordat een transactie voltooid is. Bij sommige coins zelfs meer dan een uur. Voor één persoon zal die 10 seconden geen verschil uitmaken, maar op grotere schaal is het fijn als een systeem snel en direct werkt.
Geen transactiekosten
Dit voordeel is al een paar keer benoemd. Bij grote namen zoals Bitcoin en Ethereum is het zo dat hoe groter de blockchain wordt, hoe langzamer het systeem gaat werken. Dit betekent dat je hogere transactiekosten krijgt. Bij Nano heb je helemaal geen transactiekosten, tenzij je XRB wil uitwisselen op uitwisselingswebsite, dan wordt er vaak gevraagd om 5 XRB te betalen.
Goed voor het milieu
Nano, of het systeem dat Nano runt, is ook nog eens milieuvriendelijk. Bitcoin maakt gebruik van een systeem met de naam Proof of Work. Door het groeiend aantal gebruikers, kost het steeds meer energie om dit systeem draaiende te houden. Bitcoin werkt met blockchain, maar Nano met block-lattice. Dit kost veel minder energie, ook op grote schaal, en is dus veel zuiniger dan de grote namen.
Een reden om voor Nano XRB te gaan, is dat deze munt een enorme groei heeft doorgemaakt aan het eind van 2017. Een groei die nu nog steeds doorzet aan het begin van 2018. De waarde van 1 XRB vermenigvuldigde in een periode van ongeveer 3 weken met zo’n 10 keer. Waar het in 2015 begon met een waarde van $0,009 per 1 XRB schommelde de waarde begin januari rond de $10 en $20 per 1 XRB. Door deze immense stijging is de market cap van Nano natuurlijk ook flink gestegen.
Nano (XRB) wallet
Coins moet je bewaren in een wallet. Dit kan je doen door middel van bijvoorbeeld een online wallet, hier kan je makkelijk en snel bij. Of je kiest voor een hardware wallet, dit is een soort USB waar je je coins op hebt staan. Je kan er dan niet zo snel bij, maar ze zijn wel beter beveiligd. Een hardware wallet die wij aanraden is de Nano Ledger S (deze heeft niets te maken met de nano coin).
Nano heeft ook een eigen online wallet, de Nano Web Wallet. Daarnaast heeft Nano ook twee Bèta versies voor je mobiel door middel van een app en een desktopversie die extra beveiligd is.